XPRT Scheenbeschermers
XPRT Kleding
XPRT Bokshandschoenen
XPRT Accessoires
Venum Bokshandschoenen
Twins Bokshandschoenen
King Bokshandschoenen

Randy Couture

« Terug

Randy Duane Couture werd op 22 juni 1963 geboren in Lynnwood Washington in de Verenigde Staten van Amerika. Na het behalen van zijn middelbare schooldiploma diende hij zes jaar in het Amerikaanse leger. Hier begon hij met boksen naast de gewone fysieke trainingen in het leger. Daarnaast specialiseerde Randy 'The Natural' Couture zich in het worstelen, met name de Grieks-Romeinse variant. Couture heeft een veelbewogen carrière achter de rug, waarin hij als enige vechter ter wereld bij de UFC - de grootste Amerikaanse MMA organisatie - tweemaal zwaargewicht kampioen is geworden, en ook tweemaal de lichtzwaar kampioenschapriem mee naar huis te nemen.

Tijdens het begin van zijn imposante carrière kwam hij uit in het zwaargewicht van de UFC. Veelal was hij zijn veel grotere en zwaardere tegenstanders de baas maar tegen reuzen als Josh Barnett en Ricco Rodriguez had hij weinig kans bij een grondgevecht. Hij besloot daarom een aantal kilo's af te vallen in 2003 zodat hij uit kon komen in de licht zwaargewicht categorie. Zijn debuut in deze klasse was tegen één van de beste kickboksers binnen de UFC: Chuck Liddell. Hij won deze partij en ook tegen Tito Ortiz stapte hij als winnaar de ring uit.

Zijn eerste nederlaag in deze klasse was tegen Vitor Belfort na een technisch knockout door een snee bij zijn oog. De rematch tegen Belfort wist hij na een bloedige partij wel te winnen waarmee hij zijn titel terugwon. In april 2005 nam de bijna 42-jarige Randy Couture het wederom op tegen Chuck Liddell en hij werd na twee minuten knockout geslagen door 'The Iceman' Na een gewonnen partij tegen worstelaar Mike Van Arsdale nam Couture het in februari 2006 voor de derde maal op tegen Chuck Liddell. Hij verloor de partij en kondigde zijn afscheid in de UFC aan. Hij bleef actief als gymhouder en commentator.

Het bloed kroop echter waar het niet gaan kon en vlak voor UFC 67 kondigde Randy Couture aan terug te keren als MMA-vechter. Hij tekende een contract voor 4 partijen. In zijn eerste partij nam hij het op tegen de veel langere en zwaardere Tim Sylvia. Het gevecht duurde de volle vijf ronden en Couture won na een unanieme beslissing van de jury en won daarme de titel UFC zwaargewichtkampioen. Het was de vijfde maal in twee verschillende gewichtsklassen dat hij als uitdager een titel in handen krijgt, een absoluut record in de UFC. Ook zijn volgende partij tegen Gabriël 'Napao' Gonzaga wist hij te winnen. Na een conflict met de UFC en de wil om te vechten tegen Fedor Emelianenko kwam Couture meer dan een jaar niet in actie.

Het conflict werd uiteindelijk bijgelegd, maar Couture was zijn titel kwijt. Uit een viermans-toernooi tussen Couture, Brock Lesnar, Frank Mir en Antonio Rodrigo 'Minautoro' Noguiera moest uiteindelijk de onbetwiste UFC-kampioen komen. Randy Couture zijn tegenstander werd de maar liefst 121 kg zware Brock Lesnar (wat het maximum is in het zwaargewicht). Couture verloor dit gevecht door middel van een technisch K.O. in de 2e ronde waarmee hij zijn kans op de titel zag verdampen. Na dit verlies zal hij tijdens UFC 102 aantreden tegen de Braziliaanse veteraan Noguiera die in de andere partij van het toernooi ook verloor in zijn eerste partij.
Deel dit met je vrienden
Plaats je reactie
Naam
E-mail
Reactie
 

Bezoek adres

3rd Millennium BV
Fascinatioboulevard 1164
2909 VA Capelle aan den IJssel
(Rotterdam)

e-mail info@k1-mma.nl
Telefoonnummer 010 226 38 68
Bezoek adres

Ons assortiment

Springtouw - Thais model
vanaf € 24,95
Cryos Koelspray
vanaf € 12,95
XPRT-PSG Pro Scheen beschermers
vanaf € 44,95
XPRT Roze scheenbeschemers
vanaf € 24,95
Muay Thai broekjes
vanaf € 15,95
Kickboks broeken
vanaf € 29,95
MMA Handschoenen XPRT
vanaf € 34,95
Muay Thai Set Full XPRT
vanaf € 99,95
XPRT Kickbox set Dames
vanaf € 99,95
XPRT Set Pro
vanaf € 129,95
Twins Kickboks Set
vanaf € 249,95
XPRT Tribal Zwart kickboxing broek
vanaf € 29,95
XPRT Pitbull Wit kickbox broekje
vanaf € 29,95
MMA Broek XPRT
vanaf € 39,95
XPRT Roze Bokshandschoenen
vanaf € 49,95
Roze XPRT Enkelkousen
vanaf € 9,95