XPRT Scheenbeschermers
XPRT Kleding
XPRT Bokshandschoenen
XPRT Accessoires
Venum Bokshandschoenen
Twins Bokshandschoenen
King Bokshandschoenen

Vitor Belfort

« Terug

Vitor Vieira Belfort werd op 1 april 1977 in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro geboren. Vitor Belfort 'The Phenomenon' is een mixed martial artist die zowel in Japan als de Verenigde Staten heeft gevochten. Hij is een voormalig kampioen licht zwaargewicht in de Ultimate Fighting Championship (UFC).

Vitor Belfort trainde Gracie Jiu-Jitsu onder enkele leden van de beroemde Gracie familie, met name onder Carlson Gracie. Hij behaalde hierin de zwarte band. Tegenwoordig vecht hij in het middelgewicht voor het team Xtreme Couture. Op 19-jarige leeftijd waagde hij de stap naar Amerika om daar te gaan vechten. In zijn eerste mixed martial arts (MMA) wedstrijd, een evenement met de naam Superbrawl in Hawaii, was zijn tegenstander de 8 jaar oudere Jon Hess. De jonge Braziliaan versloeg zijn tegenstander na een knockout na welgeteld 12 seconden.

Hij vocht een aantal partijen in de UFC, waar hij al snel de bijnaam 'The Phenomenon' vergaarde. Na overwinningen op onder meer Tank Abbott en Wanderlei Silva ging hij zijn geluk beproeven in Japan bij de Pride Fighting Championships. Hij verloor zijn eerste partij door een gebroken hand. Hij stopte met trainen onder Carlson Gracie en ging trainen bij 'Brazilian Top Team'. Hij vocht nog vijf partijen tegen Gilbert Yvel, Daijiro Matsui, Bobby Southworth, Yoshiki Takahashi en Heath Herring, welke hij allemaal won.

Belfort keerde terug naar de UFC waar hij een aantal partijen met wisselende successen vocht. In april 2006 vocht en won hij een bokspartij tegen Josemario Neves. Bij het evenement Pride 32: The Real Deal op 21 oktober 2006 verloor hij van Dan Henderson. Na de partij testte hij positief op het verboden middel 4-hydroxytestosterone. Ondanks verklaringen van artsen dat zij het middel hadden toegediend na een operatie werd hij voor 9 maanden geschorst en kreeg hij een boete van $ 10.000.

Hij vocht een aantal partijen voor 'Cage Rage' en kwam uiteindelijk voor de tweede maal terug bij de UFC. Op 31 juli tekende hij een contract voor een aantal wedstrijden waaronder een toppartij tegen Anderson Silva in 2010.
Deel dit met je vrienden
Plaats je reactie
Naam
E-mail
Reactie
 

Bezoek adres

3rd Millennium BV
Fascinatioboulevard 1164
2909 VA Capelle aan den IJssel
(Rotterdam)

e-mail info@k1-mma.nl
Telefoonnummer 010 226 38 68
Bezoek adres

Ons assortiment

Springtouw - Thais model
vanaf € 24,95
Cryos Koelspray
vanaf € 12,95
XPRT-PSG Pro Scheen beschermers
vanaf € 44,95
XPRT Roze scheenbeschemers
vanaf € 24,95
Muay Thai broekjes
vanaf € 15,95
Kickboks broeken
vanaf € 29,95
MMA Handschoenen XPRT
vanaf € 34,95
Muay Thai Set Full XPRT
vanaf € 99,95
XPRT Kickbox set Dames
vanaf € 99,95
XPRT Set Pro
vanaf € 129,95
Twins Kickboks Set
vanaf € 249,95
XPRT Tribal Zwart kickboxing broek
vanaf € 29,95
XPRT Pitbull Wit kickbox broekje
vanaf € 29,95
MMA Broek XPRT
vanaf € 39,95
XPRT Roze Bokshandschoenen
vanaf € 49,95
Roze XPRT Enkelkousen
vanaf € 9,95